Torrent inicia la construcció de la primera falla municipal 2.0 de la història

L’alcaldessa de Torrent, María José Català, visita el procés de construcció de “Pintant Torrent”, la primera falla municipal en la qual els veïns crearan el guió i dissenyaran escenes de les bases

Els veïns de Torrent estan d’enhorabona, perquè per primera vegada en la història de les festes, els torrentins podran participar en la creació de la seua Falla Municipal de 2011, la primera falla interactiva de la història. L’alcaldessa de Torrent, María José Català, i membres de Junta Local, han visitat el taller de l’artista faller, Vicente Llácer, encarregat d’executar aquest projecte rematat per un gran pintor i que duu per lema: “Pintant Torrent”. Però en el procés creatiu no està a soles, ja que l’artista contarà amb les idees dels ciutadans de la capital de l’Horta Sud. Junta Local Fallera de Torrent va iniciar el passat mes d’agost diferents espais en les xarxes socials d’Internet: Facebook, Twitter i este blog específic, on els ciutadans de Torrent podran donar les seues idees i crear el guió del primer monument faller 2.0, nom que rep aquest sistema participatiu en la xarxa.

Així, tot aquell veí que alguna vegada haja pensat a fer una falla pot fer-lo enguany, ja que, per primera vegada en la història de les falles, un monument serà creat pels propis ciutadans siguen o no fallers, ja que les seues idees i la seua voluntat es transformarà en ninots el pròxim mes de març. Al seu torn, Junta Local es posarà en contacte amb les diverses associacions de la ciutat perquè totes puguen participar en aquesta idea. Aquesta idea ha estat acollida per altres festes veïnes, ja que el procés d’evolució de la Foguera Oficial de l’Ajuntament d’Alacant també podrà seguir-se a través de Facebook.

“Torrent és pionera altra vegada més. Des de l’Ajuntament de Torrent vam donar aquesta voluntat participativa i enriquidora amb la qual es pretén involucrar al teixit social i associatiu de la ciutat, perquè siguen els propis ciutadans els quals plantegen la seua visió sobre la ciutat i sobre el món”,- ha manifestat l’alcaldessa de Torrent María José Català, qui ha recordat que l’Ajuntament ha signat un compromís d’inserció laboral de torrentins, de manera que l’artista de la falla major i de la infantil contractaran a aturats de la ciutat per a generar ocupació a Torrent i al seu torn desenvolupar el monument de tots els torrentins. L’alcaldessa, al seu torn, ha avançat que Junta Local organitzarà activitats participatives a peu de falla durant la setmana del 15 al 19 de març perquè tots els ciutadans de Torrent asseuen més seva aquesta falla que és “de tots els torrentins”.

Els torrentins fan la seua falla

Qualsevol persona que estiga interessada a col·laborar en les escenes de les bases, en la crítica o en algun sketch en el qual es reflectisca l’essència de Torrent, solament ha de posar-se en contacte a través d’este blog interactiu o a través del grup de Facebook, que duu el mateix nom.

Paral·lelament, Junta Local seguirà l’evolució de la falla municipal a través del blog, de manera que tots els interessats podran seguir, pas a pas, la construcció d’aquest monument faller i comprovar, en primera instància, el procés de modelatge, pintura i acabat. Fins a fins i tot el toc de gràcia que, en aquest cas, es tracta de les idees i guions que crearan els propis torrentins interessats.

Dels orígens a l’era internauta 2.0

Amb aquesta original iniciativa es pretén reflexionar sobre l’origen de la pròpia festa, quan en el canvi a la primavera els veïns de Torrent cremaven els trastos vells i feien crítiques amb ninots, tradicionalment coneguts com “Pallassos”. Estos ninots de palla feien crítiques al·lusives a veïns del barri i eren, precisament, construïts pels ciutadans de Torrent del segle XIX.

Com bé documentava el Cronista Vicent Beguer i Esteve, es tractava de les primeres escultures de foc fetes pels torrentins, artistes anònims que van posar la primera pedra de les festes actuals. Partint d’aquesta idea, l’Ajuntament de Torrent vol que els propis torrentins prenguen la paraula i donen les seues idees per a construir el monument de 2011: Unes falles fetes per tots i per a tots.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s